Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μας οδηγούν σε Χρεοκοπία

Αποκαλύπτουμε με στοιχεία τα ψέματα του “success story”...Μας πάνε για χρεοκοπία 

Το ότι το πρόγραμμα δανεισμού δεν βγαίνει..το ότι τα νούμερα-τα μαθηματικά δεν βγαίνουν είναι γνωστό και το αντιλαμβάνεται ο καθένας, χωρίς να έχει ειδικές οικονομικές γνώσεις.
Ποιος δεν γνωρίζει άραγε ότι δεν μπορείς, δεν γίνεται να ξεπληρώσεις δάνειο με άλλο δάνειο. Αυτή είναι μια ατέρμονη διαδικασία, ένα σπιράλ, που σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.
Καμία χώρα που παρέμεινε σε μνημόνια και επιτήρηση δεν ξεχρέωσε ΠΟΤΕ.
Την αποτυχία του μνημονίου την αποδεικνύουν οι σχετικές συνεχείς αναθεωρήσεις του μιας και ποτέ δεν έπιασε τους στόχους. Την αποτυχία του την επιβεβαιώνει και η εδώ και μερικούς μήνες “κόντρα” μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε
Σας θυμίζουμε τι δήλωσε τον Ιαν. 2013 ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ. Ο Μπλανσάρ έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Το απίστευτο αυτό κείμενο της 43 σέλιδης έκθεσης του Μπλανσάρ έχει τίτλο: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές».
Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur).
Που είναι όλοι αυτοί οι λαλίστατοι να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν το χρέος με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat να ανέρχεται στο 156,9% του ΑΕΠ από 148,3% το 2010; Μετά το δολοφονικό "κούρεμα" των ομολόγων που κατέστρεψε τα αποθεματικά των ταμείων και τους μικρομολογιουχους, το χρέος αντί να μειωθεί, αυξήθηκε...και μάλιστα έγινε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, από ομολογιακό;
Από τον Ιούνιο του 2010, μόλις είδαμε το περιεχόμενο του μνημονίου προαναγγείλαμε -όπως κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη γνώσεις οικονομίας-, ότι αποτελεί την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της Ελληνικής οικονομίας. Πάντα με στοιχεία. Επιπλέον, η μεταβολή ενός χρέους από ομολογιακό σε ενυπόθηκο, έχει νόημα μόνο εάν το πραγματικό "κούρεμα" το καταστήσει απείρως μικρότερο. Εδώ όχι μόνον δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε ραγδαία!

Όμως όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην αποκάλυψη βόμβα της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας της Μπούντεσμπανκ..

Έγραφε στις 10/8/2013 το έγκυρο “DER SPIEGEL” επικαλούμενο έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας της Μπούντεσμπανκ:
“Την ανάγκη για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το αργότερο στις αρχές του 2014 βλέπει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του DER SPIEGEL.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Μπούντεσμπανκ σε εσωτερικό της έγγραφο επισημαίνει ότι, οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσουν ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επικρίνει την πρόσφατη διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «είχε υπαχθεί σε πολιτικά κριτήρια».
Στο ίδιο έγγραφο η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα φέρεται να κάνει λόγο για «υψηλούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος»
Τι μας λέει στην ουσία η έκθεση της Μπούντεσμπανκ;;
Ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει..
Είναι μια κυνική παραδοχή αποτυχίας και έμμεσα υπονοεί ότι αν δεν πάρουμε νέο δάνειο (το λένε βοήθεια) θα πάμε σε χρεοκοπία...διαφορετικά τι το θέλουμε το νέο δάνειο;;
Φαίνεται ότι στην Μπούντεσμπανκ, δεν βλέπουν τα ΜΕΓαλοκανάλια, δεν βλέπουν τον κυρ Μπάμπη..
Μάλλον στην Μπούντεσμπανκ δεν γνωρίζουν αγγλικά και δεν κατάλαβαν το success story του κ. Σαμαρά..

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει πριν δύο χρόνια πριν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, στις7/6/2011, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα”:

"Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!
Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια.. Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή..."

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από νωρίς είχαμε προβλέψει και είχαμε καταγγείλει το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα συνέντευξης του Πάνου Καμμένου στον "Αγγελιοφόρο" (21 Οκτωβρίου 2012)
Τι προβλέπετε να γίνει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, αν περάσουν τα μέτρα και δοθεί τελικά η δόση; Θα αντέξει η Ελλάδα;
Δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σύντομα στη χρεοκοπία εντός του μνημονίου, υπό το αγγλικό δίκαιο, έχοντας ήδη εκχωρήσει την εθνική και οικονομική της κυριαρχία και αφού το λόμπι του μνημονίου έχει υποθηκεύσει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας μας στους εγχώριους και αλλοδαπούς κερδοσκόπους και δανειστές.Το πρόγραμμα της τρόικας δε βγαίνει και το μνημόνιο σύντομα θα καταρρεύσει. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Μην ξεχνάτε ότι τα μνημόνια δε δημιουργήθηκαν για να πετύχουν, αφού είναι εξαρχής γνωστή και προσχεδιασμένη η αποτυχία τους, όπως αποκάλυψε και ο κ. Ρουμελιώτης. Το μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στις τελευταίες θέσεις κατάταξης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.
Η εφαρμογή του οδήγησε στον πέμπτο συνεχή χρόνο ύφεσης, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι και για το 2013 η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξει το 4%.
Το μνημόνιο είναι το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, όπως δήλωνε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πριν από ένα χρόνο, ενώ σήμερα συνταγογραφεί στον ελληνικό λαό υπερδοσολογίες του θανατηφόρου αυτού φαρμάκου

Ας δούμε όμως τι ακριβώς έγινε

Οι δόσεις των δανείων μετέθεσαν χρονικά τη χρεοκοπία. Στην ουσία τα “πακέτα” αυτό που προσφέρουν είναι αγορά χρόνου. Οι δόσεις, και τα “πακέτα” τροφοδοτούν την ψευδαίσθηση ότι το αναπόφευκτο μπορεί να αποτραπεί.
Η χρονική μετάθεση της χρεοκοπίας κοστίζει πολύ ακριβά. Το Μνημόνιο προκαλεί οικονομικά και κοινωνικά ερείπια. Το πρώτο δάνειο της τρόικας διοχετεύτηκε περίπου κατά 90% για να πληρωθούν στο άρτιο τόκοι και χρεολύσια – το υπόλοιπο χρηματοδότησε το πρωτογενές έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι αντικαταστάθηκε χρέος προς ιδιώτες που «κουρεύεται» από χρέος προς κράτη που δεν «κουρεύεται». Η νέα δανειακή σύμβαση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Το σύνολο του χρέους έχει υπαχθεί στο βρετανικό Δίκαιο, ενώ πριν από δύο χρόνια υπαγόταν σχεδόν όλο στο ελληνικό Δίκαιο. Η διαφορά δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Εκτός από το γεγονός ότι το βρετανικό Δίκαιο ευνοεί το δανειστή και καθιστά το χρέος ενυπόθηκο, θα αποδειχτεί μοιραίο, εάν η δυναμική πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση Εθνικού Συμφέροντος εντός του Μνημονίου, είτε αυτή λέγεται Αναδιαπραγμάτευση, είτε Επιμήκυνση, είτε Διευκόλυνση, είτε ακόμη και αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την ΕΚΤ.
Ο στόχος της Κατοχικής Κυβέρνησης του Μνημονίου ήταν, η καταστροφή του Κοινωνικού Ιστού της Πατρίδας μας και η φτωχοποίηση της μέσης Ελληνικής Οικογένειας.
Ο στόχος ήταν να οδηγηθoύμε μετά το PSI, σε νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ, που νομοτελειακά θα φέρουν την ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και την κατάσχεση της Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των Πλουτοπαραγωγικών Πηγών της Πατρίδας μας, υπό το Αγγλικό Δίκαιο και την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να Αγωνιστούμε και να τους Ανατρέψουμε, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μπάμπης Παπασπύρος
Γραμματέας Τεκμηρίωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου